RVS Kast

Roestvast staal (RVS) ook wel INOX genoemd is een legering van ijzer, chroom, nikkel en koolstof. Wanneer het chroom met zuurstof in aanraking komt, vormt het een onzichtbaar laagje. Dit beschermt het metaal tegen verdere roestvorming. Ook herstelt het zichzelf wanneer het beschadigd wordt.

Kwaliteit = niet magnetisch
Het American Iron and Steel Institute (AISI) heeft een aantal standaarden bepaald die in Europa veel worden toegepast. AISI 304 is een RVS die vaak als standaard wordt gebruikt voor plaatmateriaal bij het vervaardigen van buitenopstellingskasten. Deze variant van RVS is zeer zwak magnetisch. In sommige gevallen wordt de meer corrosiebestendige maar duurdere soort AISI 316 toegepast (bijvoorbeeld bij zeehavens). Door sommige leveranciers van buitenopstellingskasten worden goedkopere en kwalitatief minder roestvaste staalsoorten toegepast. Deze zijn wel magnetisch en zijn minder corrosiebestendig.

RVS-kasten voor buitenopstelling
STRAATkast levert een breed programma roestvast stalen kasten (RVS) voor buitenopstelling. Het standaard assortiment is van hoogwaardig AISI 304. Deze zijn te gebruiken als meterkast, schakelkast, gasmeterkast, verdeelkast, rioolkast, marktkast of welke technische toepassing gewenst is. De RVS kasten bieden een professionele oplossing voor de behuizing van vrijwel elke gewenste technische installatie. De kasten zijn voorzien voor bevestiging op sokkel maar kunnen ook uitgevoerd worden voor muurmontage. De kasten beschikken over natuurlijke ventilatie waarmee condens wordt vermeden.

Standaard assortiment uit voorraad
Alle populaire en veelvoorkomende modellen worden binnen één à twee werkdagen direct uit voorraad bij u geleverd. Wanneer bepaalde modellen onverhoopt niet beschikbaar zijn kunnend deze vaak op klantspecificatie binnen een maand worden geleverd. Hiermee beschikt u altijd over hoge kwaliteit buitenopstellingskasten tegen een aantrekkelijke prijs. De kasten voldoen aan alle geldende voorschriften.