Middelburg, Loskade

Een SLIMME kast voor walstroom

De feiten
locatie: Middelburg
functie: Walstroom
realisatie: 2021
opdrachtgever: Gemeente Middelburg
toegepast: Meterkast RVS

De Zeeuwse hoofdstad Middelburg ligt langs het Kanaal door Walcheren. Dit is een belangrijke vaarroute voor vrachtschepen en cruiseboten. Aan de rand van historische centrum is de Loskade als aanmeergebied ingericht. Hier kan de beroepsvaart voor één of meerdere dagen liggen.

Geen overlast

De Loskade ligt aan de rand van het stadscentrum en is in de directe nabijheid van veel woningen. Om de overlast van draaiende scheepsmotoren (geluid en stank) te vermijden heeft de gemeente in het verleden stroomvoorzieningen aangelegd waarmee de schepen eenvoudig gebruik kunnen maken van duurzame walstroom. Deze voorzieningen waren op het einde van hun levensduur en aan vervanging toe.

Financiële ontzorging

De gemeente heeft een aanbesteding georganiseerd voor de vervanging van de elektriciteitskasten. Eén van de eisen was een eenvoudig en zeer gebruiksvriendelijk systeem waarmee de stroomkosten direct met de schepen kunnen worden verrekend. Hiervoor dient middels een App en/of online platform real time inzicht te worden gegeven. Nadien wordt er een gespecificeerde factuur verstrekt en de worden stroomkosten verrekend. De gemeente ontvangt regelmatig een overzicht van alle inkomsten die periodiek worden uitgekeerd.

Beste keuze

Via een aanbesteding heeft de gemeente alle gerenommeerde marktpartijen benaderd. Na een gedegen selectie heeft men gekozen voor de technologie van PUTkast Techniek. Door het toepassen van de Meterkasten RVS die voorzien zijn van SLIMME kast Max (STROOMkast) werd er voldaan aan de eisen. Zowel voor de realisatiekosten en voor de exploitatiekosten is dit de meest gunstige oplossing voor de gemeente. Daarnaast biedt het SLIMME kast platform de meeste extra functies en inzichten voor een optimaal zorgeloos beheer. Inmiddels maken de nodige schepen naar volle tevredenheid gebruik van de nieuwe voorzieningen en heeft de gemeente er geen omkijken naar.

Contact
Nieuwsgierig geworden wat wij voor u kunnen betekenen? Neem gerust contact men ons voor een vrijblijvende afspraak om van gedachten te wisselen.

Terug naar het overzicht