Katwijk aan Zee, Boulevard

Combi kasten voor strandpaviljoens

De feiten
locatie: Katwijk aan Zee, Boulevard
functie: Strandpaviljoens
realisatie: 2014
opdrachtgever: Ballast Nedam
toegepast: Meterkast combi, Meterkast RVS

De kust bij Katwijk aan Zee was één van de zwakke schakels in de waterkering en voldeed niet meer aan de gestelde veiligheidsnormen.

Dijk en parkeergarage in duinen
Net als bij de aanpak in Noordwijk is ook hier gekozen voor het concept Dijk-in-Duin. Op het strand is tegen de boulevard een dijk aangelegd. Tevens wordt er op het strand een ondergrondse parkeergarage aangelegd. De dijk met parkeergarage verdwijnt onder een nieuwe brede duin. Deze aanpak maakt het tot een innovatief project.

De duinen worden ingericht met helmgras, wandelpaden en straatmeubilair. Door zandsuppletie is het strand opgeschoven richting de zee en behoud het strand haar breedte.

Strandpaviljoens
Het projectgebied bevat gedurende het seizoen ruim 20 verschillende strandpaviljoens. Al deze gebouwen hebben elektriciteit, gas, water en telecommunicatie nodig. Hiervoor is in nauw overleg met de betrokken nutsbedrijven, projectteam en de gemeente een integrale meterkast type combi uitgewerkt. De kasten zijn langs de wandelpaden op de duinen geplaatst.

Met deze aanpak zijn alle nutsfuncties ondergebracht in één behuizing per paviljoen. Daarnaast zijn sommige kasten voorzien van een extra compartiment voor de openbare verlichting. De kasten zijn in eenzelfde kleur als het zand afgewerkt en voorzien van een anti wildplak coating.

Voor meer informatie over het project kustwering Katwijk: www.kustwerkkatwijk.nl

Contact
Nieuwsgierig geworden wat wij voor u kunnen betekenen? Neem gerust contact men ons voor een vrijblijvende afspraak om van gedachten te wisselen.

Terug naar het overzicht