Energiezuil

De energiezuil beschikt over het unieke drie compartimenten systeem waardoor er een scheidingen zijn aangebracht in verantwoordelijkheden van het energiebedrijf, het beheer en het gebruik. Hiermee voldoet de kast volledig aan de Arbo-wet.

In het compartiment van de gebruikers zijn de contactdozen ondergebracht waardoor men zelfstandig de stekkers makkelijk kan in of uit pluggen. Via het speciale valluik komen de kabels de kast uit. Wanneer er geen kabels zijn aangebracht valt het luik vanzelf in het snapslot.

De verdeelinrichting is ondergebracht in het beheerdersdeel. Dit deel is bereikbaar via een afsluitbaar slot. De voeding van het energiebedrijf is ondergebracht in het voedingsdeel.

Dit deel is bereikbaar via een afsluitbaar slot.

Kenmerken

De energiezuil is een zeer functionele en flexibele kast. De kast is gemaakt van duurzaam rvs waarmee een lange levensduur wordt gegarandeerd. De kast is geschikt voor het behuizen van diverse soorten elektrische contactdozen, waarmee optimaal ingespeeld kan worden op de locale omstandigheden.

De energiezuil heeft standaard een esthetisch fraai puntdak met stompe punt. Dit voorkomt vandalisme, letsel en verkeerd gebruik van de kast. De kast kan desgewenst ook met een plat dak worden geleverd.

De energiezuil kan rechtstreeks worden aangesloten op het net van het energiebedrijf en dat maakt een afzonderlijke infrastructuur overbodig.

Uitvoeringen

De kast is standaard voorzien van een polyester poedercoating. Deze kan desgewenst in elke RAL-kleur worden uitgevoerd die optioneel kan worden voorzien van een anti graffiti laag. Ook kan de kast worden geleverd in blank rvs waarbij een nabehandeling van glasparelstralen is toegepast.

De elektrotechnische inhoud van de energiezuil wordt klant specifiek ingericht. De kast is geschikt voor de meest voorkomende type cee-norm contactdozen.

Door deze ruime keuzemogelijkheden is er binnen het standaardprogramma in de meest voorkomende situaties voldoende maatwerk te bieden.

Technische data

• Afmetingen, h x b x d: ca. 1.250 x 550 x 550 mm
• Roestvaststaal (RVS) AISI304 plaatdikte 2 mm (zie uitleg RVS)
• Afwerking blank rvs of poeder coating in elke RAL kleur
• Beschermingsgraad IP43
• Geschikt voor aansluiting elektriciteit (max. 3x80A)
• Voorzien van 7 x 230V/16A en 2 x 400V/16A cee-norm contactdozen • Andere configuraties contactdozen mogelijk
• Drie compartimenten elke separaat afsluitbaar
• Compartimenten afsluitbaar met half europrofiel cilinder
• Conform NEN1010 en NEN3140
• Optioneel uitbreidbaar met tijdklok met magneetschakelaar, tussen kWh-meters en energiemanagementsysteem

Technische tekeningen

PDF Energiezuil

Referenties

Klik op de kaart voor onze project referenties waar de Energiezuil is toegepast.

Levertijd

De Energiezuil wordt volgens klantspecificaties samengesteld. In overleg wordt er een termijn afgestemd. Deze bedraagt normaal circa 5 tot 8 weken.

Meer informatie

Wilt u meer informatie of een vrijblijvende offerte ontvangen dan kan dat via onze contact pagina.

CONTACT