Bergschenhoek, Centrumplan

Energiezuilen voor markt

De feiten
locatie: Bergschenhoek, Centrum
functie: Markt
realisatie: 2004-2005
opdrachtgever: Gemeente Lansingerland
toegepast: Energiezuil

Na de realisatie van nieuw vastgoed (commerciële ruimtes en appartementen) aan het centrum plein. Heeft de gemeente Lansingerland het plein zelf grootschalig onder handen genomen. Er is een gehele herprofilering uitgevoerd waarbij donkergrijze bestratingsmaterialen zijn toegepast. Al het straatmeubilair is zwart uitgevoerd waardoor er een eenduidige look is ontstaan.

Om de overlast te beperken is er gekozen om het project in twee fases uit te voeren. Hierdoor was tijdens de uitvoering altijd de helft van het plein beschikbaar. Zo ook voor de markt op de dinsdagen. Voor deze markt is tevens geïnvesteerd in nieuwe voorzieningen. Hiervoor is gekozen voor de energiezuil van STRAATkast. Een unieke kast met drie deuren waarachter per compartiment de voeding van het energiebedrijf, de verdeelinrichting voor de markt en de contactdozen voor de kooplieden zijn ondergebracht. De energiezuilen zijn in dezelfde kleur gemaakt als het overig straatmeubilair. Door de kasten in een zelfde lijn als het overig straatmeubilair te plaatsen vallen deze nauwelijks op.

Contact
Nieuwsgierig geworden wat wij voor u kunnen betekenen? Neem gerust contact men ons voor een vrijblijvende afspraak om van gedachten te wisselen.

Terug naar het overzicht