Amsterdam, Olympisch Stadion

Stadion voorzien van nieuwe omgeving geschikt voor evenementen

De feiten
locatie: Amsterdam, Olympisch Stadion
functie: Multifunctioneel terrein
realisatie: 2007
opdrachtgever: Gemeente Amsterdam
toegepast: Energiezuil

In 1928 werd in Amsterdam de Olympische Spelen gehouden. Hiervoor werd voor het eerst in de geschiedenis van de Olympische Spelen een speciaal stadion gebouwd. Met zijn geometrische vormen werd dit een nieuwe standaard in de internationale architectuur, die nog steeds wordt geroemd.

Na de Olympische Spelen is het stadion intensief gebruikt voor diverse evenementen als voetbal, wielrennen en popconcerten. Aan het eind van de vorige eeuw raakte het stadion in verval en was een ingrijpende renovatie noodzakelijk. In 2000 is het vernieuwde stadion feestelijk geopend.

Voor de gemeente Amsterdam reden te meer om het omliggende gebied onder handen te nemen. Zo zijn er diverse woningbouwprojecten gerealiseerd en is er een grote parkeergarage gebouwd. Ook de openbare ruimte rondom het stadion is volledig opnieuw ingericht. Hiermee wilt de gemeente dit gebied tot een aantrekkelijk deel van de stad maken.

Een deel van het terrein rondom het stadion is geschikt gemaakt voor het houden van evenementen. Hiervoor zijn diverse voorzieningen zoals elektriciteit en water noodzakelijk. Het spreekt voor zich dat deze voorzieningen hoogwaardig en esthetisch verantwoord dienen te zijn. Door het toepassen van diverse STRAATkasten en PUTkasten voor elektriciteit en water is er voldaan aan deze wensen. PUTkast heeft dit gehele project van A tot Z verzorgd waarmee de gemeente optimaal is ontzorgt. Hiermee is op efficiënte wijze een duurzame invulling gegeven aan de historische omgeving.

Contact
Nieuwsgierig geworden wat wij voor u kunnen betekenen? Neem gerust contact men ons voor een vrijblijvende afspraak om van gedachten te wisselen.

Terug naar het overzicht