Amsterdam, Matrozenhof

Meterkasten combi met brievenbus en kadeverlichting

De feiten
locatie: Amsterdam, Matrozenhof
functie: Nutsvoorzieningen voor woonboten
realisatie: 2009
opdrachtgever: Gemeente Amsterdam
toegepast: Meterkast Combi

Wegens projecten op andere locaties in de stad had de gemeente Amsterdam behoefte aan nieuwe afmeerlocaties voor woonboten. Een zestal plekken zijn gecreëerd nabij het Matrozenhof aan de Nieuwe Vaart in het centrum van de stad.

Door een nieuwe steiger te bouwen met diverse zijstukken is er voldoende plek voor de woonschepen. Omdat een woonschip feitelijk een drijvend huis is, behoren daarbij ook goede nutsvoorzieningen. Voor elke ligplaats is er een integrale meterkast toegepast waarin de elektriciteits- en gasaansluiting van het energiebedrijf alsmede telefoon- en kabelaansluiting zijn ondergebracht.

Daarnaast beschikt deze uitvoering van de meterkast over een brievenbus met kade oriëntatieverlichting waarmee extra straatmeubilair is vermeden. Hierdoor is ook ruimte bespaard. Door het toepassen van dit type meterkast is er een rustig en eenduidig beeld ontstaan.

Contact
Nieuwsgierig geworden wat wij voor u kunnen betekenen? Neem gerust contact men ons voor een vrijblijvende afspraak om van gedachten te wisselen.

Terug naar het overzicht